علیرضاکوهپایی در گفتگو با خبرنگار مهر در قم، با بیان اینکه تدوین نقشه جامع علمی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت گرفته است، گفت: در راستای تنظیم سند این نقشه، کمیته تدوین نقشه جامع علمی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی استان قم تشکیل و آغاز به کار کرد.
وی با اشاره به اینکه این کمیته در دو کارگروه آموزشی و پژوهشی و با حضور جمعی از اعضای هیأت علمی، کارشناسان و صاحبنظران به فعالیت پرداخت، بیان داشت: این کمیته موفق شد در اسفند ۱۳۸۹ نگارش اولیه این نقشه را در چارچوب برنامهها و سیاستهای کلی حوزه سلامت و علم و فناوری کشور ارائه دهد.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه در این نقشه، به مزیتهای نسبی استان در ابعاد منطقهای، ملی و بینالمللی توجه شده است، اظهار داشت: در این نقشه ضمن ارزیابی و تعیین نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدها، اهداف آموزشی و پژوهشی در افق پنجساله، ۱۰ ساله و ۱۵ ساله تعیین شدهاند.
خدامحوری و توجه به اصول دین از ویژگیهای مهم این نقشه
وی تأکید بر خدامحوری و اصول دین مبین را از ویژگیهای مهم این نقشه برشمرد و تاکید کرد: توجه و تمرکز بر اصالت انسان به عنوان نیروی متعهد مولد، ایجاد نظام آموزش پاسخگو به تمام ذینفعان حوزه سلامت در جامعه و استقرار نظام جامع عدالت در سلامت به عنوان اصل مترقی اسلامی ایرانی از دیگر ویژگیهای این نقشه است.
کوهپایی رعایت اخلاق اسلامی و حرفهای در تمام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی را از دیگر ویژگیهای این نقشه عنوان کرد و افزود: رعایت اصول مالکیت معنوی در تمام عرصهها، تقویت باور کار تیمی با رعایت حقوق ذینفعان، تعاملات گسترده با تمام مجامع علمی دنیا با حفظ مصالح نظام اسلامی و اتکا به خرد جمعی صحیح و دقیق در حل مشکلات از ویژگیهای مهم این نقشه است.
وی با اشاره به وجود حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران خاطرنشان کرد: حضور سالانه بیش از ۱۵ میلیون زائر در شهر مقدس قم به عنوان دومین شهر زیارتی کشور، جایگاه قم به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی، وجود حوزههای علمیه و مراجع معظم تقلید و وجود مراکز علمی و تحقیقاتی متعدد در حوزه علوم انسانی و اسلامی از مزیتهای نسبی استان قم محسوب میشود.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی استان قم وجود فضای مستعد اعتقادی و فرهنگی در سطح استان و وجود قطب چاپ و نشر کشور را از دیگر مزیتهای استان عنوان کرد و بیان داشت: موقعیت جغرافیایی ویژه استان به دلیل استقرار در مسیر شاهراه مواصلاتی ۱۷ استان کشور، نزدیکی به تهران، برخورداری از زیرساختهای مناسب مخابراتی و قابلیتهای فناوری اطلاعاتی، مهاجرپذیری و تنوع قومیتی جمعیت استان و نیز وجود مراکز آموزشی پژوهشی و درمانی مناسب در دانشگاه از دیگر مزیتهای نسبی استان به شمار میرود.
دانشگاه علوم پزشکی قم در افق 1404
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۴۰۴ با دارا بودن ۱۰ دانشکده، بیش از ۱۵۰ رشته تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی خواهد داشت، اظهار داشت: این دانشگاه در افق چشمانداز نظام بیش از ۶ هزار دانشجو، سه پژوهشگاه، ۹ پژوهشکده و ۳۵ مرکز تحقیقاتی خواهد داشت.
کوهپایی رسالت این دانشگاه را ایجاد الگوی یک دانشگاه اسلامی در راستای رسالت ذاتی قم در ترویج مذهب تشیع عنوان و تاکید کرد: تربیت نیروی انسانی متعهد، متخصص، سالم و بانشاط، انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی، تولید دانش، حفظ و ارتقای سطح علمی دانشآموختگان رشتههای پزشکی و علوم مرتبط در راستای ارتقای نظام سلامت و ارائه خدمات پزشکی با بالاترین سطح کیفیت و منطبق بر استانداردهای روز سبب شده تا این دانشگاه جایگاه شایستهای در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور پیدا کند.
وی با بیان اینکه دانشگاههای علوم پزشکی موظف به تعیین سهم خود در دستیابی به اهداف این نقشه در افق ۱۴۰۴ شدهاند، گفت: یکی از اهداف این نقشه محور شدن سلامت در راستای همه تصمیم گیریها در سطح استان است.
نظر شما